Dreigende Gas Afsluiting

Een dreigende gasafsluiting wordt vaak gecombineerd met de elektriciteitsvoorziening. Desalniettemin is er bij een dreigende gasafsluiting sprake van een crisissituatie, waar u niet op zit te wachten. Gas is nu eenmaal onmisbaar voor het koken, het stoken van de verwarmingsketel en voor de warm water voorziening. Afhankelijk van de redenen voor dreigende gasafsluiting, kan Coöperatie Budgetbeheer Nederland U.A. u helpen om uw financiële leven weer op te rit te krijgen.

Oorzaken

Alleen in bepaalde gevallen mag u worden afgesloten van gas. Er zijn meerdere oorzaken voor een dreigende gasafsluiting. Wanneer de energienota niet betaald is of als er sprake is van een betaalachterstand, dan kan een dreigende gasafsluiting waarheid worden. Ook in geval van fraude of misbruik kan het gas worden afgesloten. Datzelfde geldt voor een onveilige situatie. Zelfs als het energiebedrijf niet bekend is bij de netbeheerder, kan er sprake zijn van een dreigende gasafsluiting.

Betalingsregelin

Of het nu een koude winter is of een warme zomer; voor een dreigende gasafsluiting maakt dat niets uit. Een bewoner mag niet worden afgesloten van gas, wanneer het vriest. In dat geval zijn de centrale verwarming en het warm water hard nodig. Bij een betalingsachterstand of bij wanbetaling ontvangt u als bewoner eerst een betalingsherinnering. Een dreigende gasafsluiting hangt dan wel in de lucht. Samen met het energiebedrijf kan er een betalingsregeling worden afgesproken. Weet u niet hoe dat in z´n werk gaat? Coöperatie Budgetbeheer Nederland U.A. kan u daar altijd bij helpen. Doet u dat namelijk niet, dan is de kans groot dat het gas alsnog wordt afgesloten.

Schuldhulpverlening

Soms lukt het niet in geval van dreigende gasafsluiting een betalingsregeling te treffen met de energiemaatschappij. U dient zich als bewoner aan te melden bij een instantie voor schuldhulpverlening. Coöperatie Budgetbeheer Nederland U.A. is een dergelijke instantie en wij willen graag kijken wat wij voor u kunnen betekenen in geval van een dreigende gasafsluiting. Wilt u hier meer informatie over ontvangen of hebt u een vraag? Neem dan meteen contact met ons op via: 085 – 773 19 34 of info@www.cbbn.nl en wij zullen uw vraag zo goed mogelijk beantwoorden.

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY REGLEMENT

DISCLAIMER

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY REGLEMENT

DISCLAIMER

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE

Copyright 2013-2021 PLANgroep Budgetbeheer - Alle Rechten Voorbehouden