Instellingen & Woongroepen

Er kunnen verschillende redenen zijn dat jongeren in instellingen of woongroepen wonen. In de meeste gevallen komen zij in instellingen en/of woongroepen terecht omdat zij te kampen hebben met een verstandelijke beperking of psychische problematiek en (nog) niet voor zichzelf kunnen zorgen. In al deze instellingen en woongroepen worden zij goed opgevangen en begeleid. Toch kan het voorkomen dat zij met schulden te maken krijgen.

Jongeren en schuld

Schulden bij jongeren neemt hand over hand toe. Denk hierbij aan de kosten van dure telefoonabonnementen, internetaankopen en toestemming voor incasso´s waar zij later spijt van krijgen. Al die schulden bij elkaar groeien tot een enorme berg. Ook jongeren in instellingen en woongroepen kunnen hiermee te maken krijgen. Als jong volwassenen mogen zij namelijk zelfstandig abonnementen afsluiten, met alle gevolgen van dien.

Betalingsachterstand

Vaak beginnen schulden met een betalingsachterstand en zo wordt het van kwaad tot erger. Na verloop van tijd worden de schulden groter en zijn ze niet meer te overzien. Juist op dat moment is het belangrijk dat zij geholpen worden door iemand of een instantie die hun financiële chaos weer op orde krijgt. Budgetbeheer Nederland staat graag jongeren in instellingen en woongroepen op financieel gebied bij.

Budgetbeheerder

Wanneer jongeren in instellingen en woongroepen niet zelfstandig hun geldzaken kunnen regelen, dan is het wellicht verstandig om een Budgetbeheerder aan te wijzen. Budgetbeheer Nederland kan hierin adviseren. Een Budgetbeheerder krijgt van de rechter toestemming om beslissingen te nemen over geld en goederen van de jongere. Naast het financiële deel is de Budgetbeheerder ook verantwoordelijk voor de financiën en doet hij in naam van de jongere bijvoorbeeld belastingaangifte. Ook het aanvragen van (bijzondere) bijstand, huurtoeslag of persoonsgebonden budget (PGB) zijn taken waar de Budgetbeheerder zorg voor kan dragen.

Advies & Contact

Samen willen wij graag met jongeren in woongroepen en instellingen de financiën weer op orde krijgen. Daarom kunnen mensen uit de omgeving van de jongeren óf de jongeren zelf, contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord en komen eventueel langs voor een vrijblijvend gesprek. Neem gerust contact met ons op via info@www.cbbn.nl of 085 – 77 31 934.

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY REGLEMENT

DISCLAIMER

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY REGLEMENT

DISCLAIMER

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE

Copyright 2013-2021 PLANgroep Budgetbeheer - Alle Rechten Voorbehouden