Werkgevers

Loonbeslag bij werknemers

Omdat steeds meer medewerkers te maken krijgen met schuldenproblematiek, kan dit voor u als werkgever gevolgen hebben. In het kader van schuldmanagement kunt u uw medewerkers ondersteunen, maar ook kunt u rechtstreeks te maken krijgen met loonbeslag. Dit heeft vergaande gevolgen voor de onderneming. Uw salarisadministratie is gemoeid met de schuldenproblematiek van uw medewerkers en het mogelijk loonbeslag.

Als medewerkers schulden hebben bij verschillende instanties, kunt u als werkgever met de volgende zaken te maken krijgen:

– loonbeslag via gerechtsdeurwaarders
– verzoek tot betaling van voorschotten
– verzoek tot eerdere uitbetaling van vakantie-uren
– verzoek om extra werkuren

Signalen

Budgetbeheer Nederland adviseert u om alert te blijven op onderstaande signalen, waaruit kan blijken dat uw medewerkers financiële problemen hebben:

– toenemend ziekteverzuim
– stress en concentratieproblemen
– verminderde productiviteit
– geld lenen van collega ‘s
– verdenking van fraude of diefstal

Ondersteuning

U kunt als werkgever op verschillende manieren uw medewerker ondersteunen om zo loonbeslag te voorkomen. In een persoonlijk gesprek kunt u aansturen op de financiële situatie van uw medewerker. Door middel van voorlichting en budgetcoaching kunnen financiële problemen worden voorkomen en/of opgelost.

Schuldmanagement

Bij problematische schulden zijn budgetbeheer en schulddienstverlening  (via de gemeente in uw woonplaats) een optie. Dit heet schuldmanagement. Budgetbeheer Nederland heeft ervaren budgetbeheerders in dienst, die u hier prima in kunnen adviseren. Naast een uitgebreid dienstenpakket en tips betreffende loonbeslag kunt u onder meer bij ons terecht voor:

– budgetbegeleiding
– budgetbeheer
– financieel beheer

 

Adviesgesprek

Wilt u meer te weten komen over Budgetbeheer Nederland en loonbeslag? Vraag dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij ons aan.
Klik hier om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen.

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY REGLEMENT

DISCLAIMER

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY REGLEMENT

DISCLAIMER

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE

Copyright 2013-2021 PLANgroep Budgetbeheer - Alle Rechten Voorbehouden