Werkwijze

Intakegesprek

Budgetbeheer Nederland helpt iedereen die met financiële problemen te kampen heeft. Om u beter te leren kennen, starten wij met een intakegesprek. Samen met u kijken we naar de aard van uw financiële problemen en horen wij wat uw directe hulpvraag is. Om u goed van dienst te zijn, zullen wij tijdens het gesprek een aantal financiële gegevens van u vragen.

Budgetplan

Om uw financiële problemen goed op te lossen, stellen wij na het intakegesprek een op maat gemaakt budgetplan voor u op. Dit budgetplan krijgt u toegestuurd.

Wij brengen al uw inkomstenverstrekkers en crediteuren op de hoogte van dit nieuwe rekeningnummer en het feit dat uw postadres via ons gaat lopen. Dat levert u minder stress op en wij krijgen een compleet overzicht van al uw financiën.

Na binnenkomst van het eerste inkomen gaan wij over op de uitvoer van het budgetplan. Na drie maanden ontvangt u van ons een tussentijdse rapportage, met daarin het voor u meest geschikte traject. Zo zullen uw financiële problemen steeds kleiner worden.

Taken

Naast een bankrekening kunt u eventueel ook een spaarrekening openen die wij voor u beheren. Als inkomensbeheerder neemt Budgetbeheer Nederland de volgende taken van u over:

Wij maken een overzicht van al uw inkomsten, uitgaven, schulden en bezittingen
Wij stellen een huishoudelijk budget op
Wij onderzoeken uw huur- en zorgtoeslag op eventueel financieel voordeel
Wij bieden professionele hulp bij schuldregeling
Wij nemen met diverse instanties contact op, voor eventuele financiële regelingen
Eventueel kunnen wij de belastingaangifte ook voor u verzorgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Door onze werkwijze lossen uw financiële problemen zienderogen op en krijgt u beter zicht op uw financiële situatie.

Doeltreffend

Omdat financiële problemen vaak gepaard gaan met maatschappelijke problemen, is het prettig om ook begeleiding vanuit een maatschappelijke organisatie te krijgen. Samen met u en uw maatschappelijke begeleider willen wij zo efficiënt en doelgericht mogelijk aan de slag, zodat u uw leven weer kunt oppakken.

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY REGLEMENT

DISCLAIMER

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE

ALGEMENE VOORWAARDEN

PRIVACY REGLEMENT

DISCLAIMER

OVERIGE BELANGRIJKE INFORMATIE

Copyright 2013-2021 PLANgroep Budgetbeheer - Alle Rechten Voorbehouden